NÄYTTELYTULOKSIA / SHOW RESULTS

VOITTAJA WINNER 2018 16.12.2018
Tuomari: Maija Mäkinen, Suomi

Tinydewills Signed Into Stars "Doris" PN3, VAK3
______________________

HELSINKI WINNER 2018
Tuomari: Elena Kuleshova, Venäjä

Tinydewills Signed Into Stars "Doris" VAK-, ERI

UUTISIA / NEWS

1.11.2018Tervetuloa laumaan Pinkki!Lue lisää »15.10.2018JalostustarkastuksetLue lisää »1.10.2018Virallisia terveystuloksiaLue lisää »

Uusimmat kuvat

15 kk

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:467502 kpl
Share |

Älä osta rekisteröimätöntä pentua!

Kun olet ostamassa yorkshirenterrieri pentua, tarkista että kasvattajalla on virallinen kennelnimi tai / ja että hän on allekirjoittanut Kennelliiton kasvattajasitoumuksen. Varmistaudu myös, että kasvattajasi on sitoutunut rotuun, jolloin voit varmistua myös hänen rotutuntemuksestaan.

Jokaisella rodulla on jalostussuositukset, joten varmistathan, että kasvattajasi noudattaa aina rodun suosituksia jalostusvalinnoissaan.  Pentujen vanhempien viralliset terveystulokset voit tarkistaa aina Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä.

Suomessa rekisteritodistuksen puuttumiseen on aina syy, jonka myyjä usein haluaa salata tai kätkeä jonkun toisen selityksen taakse. Pentue saatetaan jättää rekisteröimättä esimerkiksi siksi, että

  • Vanhempia ei ole rekisteröity tai ne kuuluvat Kennelliiton EJ-rekisteriin, johon rekisteröidään koirat, joita ei ole tarkoitettu käytettäväksi jalostuksessa.
  • Toinen tai molemmat vanhemmista ovat sekarotuisia.
  • Vanhemmilla on jokin sairaus, joka sulkee ne pois jalostuksesta.
  • Pentuetta ei voida rekisteröidä, koska emää on pennutettu liian tiheästi.
  • Kasvattaja on jalostuskiellossa.

Älä anna myyjän väitteiden hämätä!

"Pennut eivät ole rekisteröityjä, koska eivät ole näyttelykoiria."

Rekisteröintitodistus ei ole olemassa ainoastaan näyttelyitä varten. Se kertoo pennun sukupuun ja mahdollistaa monipuolisen harrastamisen koirasi kanssa. Kennelliiton sopimuksissa on huomioitu myös pennun ostajan oikeudet, joita ei sinulla ole ilman asianmukaisia rekisteritodistuksia ja kauppakirjoja.

"Saat pennun halvemmalla ilman papereita."

Puhdasrotuisen pennun rekisteröiminen ei ole vaikeaa eikä kallista. Parin satasen säästäminen ei ole sen arvoista, minkä riskin otat ostaessasi pennun, jonka taustoista et voi olla täysin varma.

"Pentuetta ei ole suunniteltu. Nämä ovat rakkauspentuja."

Myös vahinkopennut on mahdollista rekisteröidä Kennelliiton rekisteriin jos kasvattaja vain haluaa. Terveystutkimukset voidaan tehdä vaikka pentujen syntymisen jälkeen ja pennut rekisteröidä EJ-rekisteriin.

"Voit rekisteröidä koiran myöhemmin."

Et voi rekisteröidä koiraa Kennelliiton rotukoirien rekisteriin jälkikäteen. Tämän voi hoitaa vain kasvattaja itse. 

Lue täältä lisää pentutehtailusta!

pentutehtailija.png